Uzdevu jautājumu - ko darīt ar čili pipariem ziemai. Saņēmu dažādas garšīgus ieteikumus kā, piemēram, marinēti, saldskābā mērce, kaltēti.
Es izvēlējos uztaisīt čili eļļu.
Čili eļļai izmanto gan olīvu, gan citu augstas kvalitātes augu eļļu. Es izmantoju vīnogu kauliņu, jo tā ir bez izteiktas garšas un smaržas.
Eļļu karsē ar smalki sagrieztu čili un tad atdzesē. Eļļa čili garšu uzņem tikai karsēšanas rezultātā. Tad eļļu pārlej pudelītē un dekoratīviem nolūkiem ieber čili piparu šķēlītes.
Jebkuru aromatizēto eļļu pēc gatavošanas liek ievilkties apmēram desmit dienas. Pudelei jābūt cieši aizskrūvētai.
Lai labi garšo! 🌶
Cik daudz eļļas un cik daudz čili liki? Pēc tam to eļļu lēji caur sietu? Karsējot sēklas tak ar bija iekšā, vai ne?
AtbildētDzēstMāra
Karsēju ar visām sēklām. Proporcijas "uz aci" - katliņā sabēru visus sagrieztos čili un virsū eļļu tā, lai nedaudz pāri pipariem. Ja nepatīk piparu gabaliņi, var caur duršlaku izkāst. Man netraucē un patīk skats, tāpēc atstāju. Sākumā saliku pudelē čili gabaliņus un tad lēju eļļu. To, kas palika pāri, es ielēju burciņā tūlītējai lietošanai. Tā ir maigāka, jo nav vēl nostāvējusies.
DzēstPaldies, būs jāpamēģina, pirktā kā reiz beigusies un ledusskapī savu jēgpilno pielietojumu gaida saujiņa čili.
AtbildētDzēst